mandag 27. august 2018

ÅPEN PARSELLDAG - ET VELLYKKET ARRANGEMENT


Søndag 26. august hadde vi åpen dag i parsellhagen. Dette ble et utrolig vellykket arrangement. Det var veldig mange som benyttet seg av tilbudet. Til og med værgudene var på vår side.

Vi hadde besøk av byråd Lan Marie Nguyen Berg. Hun var imponert over dette praktfulle området midt i Oslo sentrum.


Vi stilte vår parsell disponibelt for honningsalg. Det er utplassert 3 bikuber i parsellhagen og honningen kom fra disse. Dette var et populært innslag og salget gikk strykende. Birøkterene hadde med smaksprøver og honningkake.


Vi hadde kaffeservering og parsellantene benyttet anledningen til å sette frem frukt og grønnsaker som de besøkende kunne forsyne seg av. Vi hadde deilige gråpærer og vi satte frem siste rest av rødbeter som alle kunne forsyne seg av. Mange hadde bakt kaker som de hadde satt frem i parsellen sin.






















mandag 20. august 2018

ÅPEN PARSELLDAG

Søndag 26. august fra kl. 13.00 til kl. 17.00 er det åpen parselldag i Egebergløkka parsellhager. 

Det vil bli servert kaffe/te og det vil være folk rundt omkring i parsellene for å fortelle og vise rundt i det fantastiske området vårt.

For tiden bugner det av frukt som det vil være mulighet for å forsyne seg av og det vil bli solgt honning fra bikuber som er plassert i noen av parsellene.



Høstblomstene har overlevd tørkesommeren og står der med sine fantastiske farger.






 






fredag 10. august 2018

SOLHATT - EN GLEDE UTOVER HØSTEN

Jeg har mange solhattplanter i parsellen, og flere ser det ut til å bli. Det dukker opp nye uten at det er planlagt. De er dekorative og blomstrer lang utover høsten. Det er også blomster som bier og humler liker veldig godt,






Denne flotte hvite solhatten fikk jeg av en parsellnabo i sommer. Da var den ganske liten og puslete, men nå står den flott og har mange fine blomster.


Denne lille og puslete rosa solhatten plantet jeg i sommer. Den har hatt det varmt og tørt, men har fått vann nesten hver dag så jeg håper den kommer seg etter hvert.


tirsdag 7. august 2018

GEORGINER - MINE FAVORITTER

Nå begynner heldigvis georginene å komme. De er ikke så store og fine som de jeg har hatt tidligere. Jeg vet ikke om det skyldes varmen eller knollene jeg har kjøpt. Vakre er de i uansett størrelse.










































På tross av tørken ser det ut til å bli en fantastisk fruktavling i år. Vi har bare et tre med gråpærer. Det plantet vi for 6 år siden, men det er først i år de kommer med en skikkelig avling. 


I år har vi hatt overflod av rødbeter. Vi har spist bakte rødbeter nesten til hver middag, vi har gitt bort og vi har syltet. Neste år blir det kanskje sådd litt mindre. Det vil nok bli enda en del glass med syltede rødbeter og det blir deilig å ta frem til vinteren.




Vi har prøvd oss på en ny grønnsak i år, nemlig artisjokk. Den begynner så vidt å vise seg og jeg er ikke helt sikker på om det blir vellykket.


Selv om det har vært veldig varmt og tørt i sommer har vi klart å ha det ganske frodig i parsellen. Vi har prioritert dette og har vært nesten hver dag for å vanne. Det har blitt båret en del vannkanner.



 


onsdag 18. juli 2018

NÅ BEGYNNER MOROA

Det morsomste med å ha parsell er når vi kan begynne å høste de deiligste grønnsaker. I dag høstet vi de første bønnene og den første agurken. Det modnes stadig tomater og vi har bakte rødbeter nesten til hver middag. 

Bakte rødbeter er forresten noe av det beste jeg vet. Putt de opp i en ildfast form, ovnen på 200 grader og etter en time er de ferdige og fløyelsmyke.


Jeg har lest at humlene liker best blå blomster. Det har jeg ikke trodd noe særlig på. Hvordan kan humla vite at blomsten er blå? Jeg har blomster i mange forskjellige farger, men det er faktisk de blå som humlene samler seg på. Merkelig!!


På tross av tørken blomstrer det som bare det. Det har krevd mye vanning og bæring av utallige vannkanner.









søndag 8. juli 2018

SOLHATT - MIN FAVORITT

Nå begynner mine favorittblomster å blomstre. Jeg har en forkjærlighet for solbrud og solhatt. 


På tross av tørken er det et sant blomsterflor i parsellen.

I drivhuset er tomatene i ferd med å modnes og i går hadde vi årets første rødbet til middag.




lørdag 7. juli 2018

VANNING OG ATTER VANNING

I dette varme og tørre været har hagearbeidet stort sett bestått av vanning og atter vanning. Det har vært og er vanningsrestriksjoner og vi har båret utallige vannkanner for å holde liv i kjøkkenhagen. 

Det har vi heldigvis greid så langt. 

Vi har vært i parsellen så og si hver dag for å gå rundt med vannkannene. Resultatet er at alt ser veldig bra ut.

Løk
Bønneplantene
Purre
Knollselleri

Rødbeter
Stauder ser ut til å klare seg bra og.























Jeg har tatt noen bilder hos naboparsellantene og her er et nydelig kirsebærtre og roser i fleng.