tirsdag 7. august 2018

GEORGINER - MINE FAVORITTER

Nå begynner heldigvis georginene å komme. De er ikke så store og fine som de jeg har hatt tidligere. Jeg vet ikke om det skyldes varmen eller knollene jeg har kjøpt. Vakre er de i uansett størrelse.


På tross av tørken ser det ut til å bli en fantastisk fruktavling i år. Vi har bare et tre med gråpærer. Det plantet vi for 6 år siden, men det er først i år de kommer med en skikkelig avling. 


I år har vi hatt overflod av rødbeter. Vi har spist bakte rødbeter nesten til hver middag, vi har gitt bort og vi har syltet. Neste år blir det kanskje sådd litt mindre. Det vil nok bli enda en del glass med syltede rødbeter og det blir deilig å ta frem til vinteren.
Vi har prøvd oss på en ny grønnsak i år, nemlig artisjokk. Den begynner så vidt å vise seg og jeg er ikke helt sikker på om det blir vellykket.


Selv om det har vært veldig varmt og tørt i sommer har vi klart å ha det ganske frodig i parsellen. Vi har prioritert dette og har vært nesten hver dag for å vanne. Det har blitt båret en del vannkanner. 


4 kommentarer:

 1. Flotte georginer!
  Sylta rødbeter er kjempegodt. Særlig hjemmelagde.

  SvarSlett
  Svar
  1. Rødbeter er kjempegodt. Aller best er de når de bakes i stekeovnen.

   Slett
 2. Georginene mine mine er lavere og knopper seg først nå, flere uker senere enn normalt, så varmen og tørken ser ut til å være årsaken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes også mine er senere enn vanlig, men nå kommer de for fullt. De har blitt vannet nesten hver dag i sommer.

   Slett